Ще одна країна ЄС може заборонити імпорт українського зерна

Читать на русском
Болгарія чекає на доповідь про юридичну складову заборон, які запровадили інші країни ЄС. У вівторок питання обговорять із президентом країни Руменом Радєвим.

Уряд Болгарії обговорює можливість запровадження тимчасової заборони імпорту зерна з України.

На цьому наголосив міністр сільського господарства країни Явір Гечов, його слова цитує портал BNR.

Як змінювалася вартість експорту української аграрної продукції до ЄвросоюзуВартість експорту сільгосппродукції з України до Євросоюзу до та після запровадження пільгового режиму – на інфографіці.

Він розповів, що влада може піти на такий крок, щоб «захистити болгарські інтереси».

«Необхідно захистити болгарські інтереси, більше того, коли дві держави реагують у такий спосіб, а ми цього не зробимо, то кількість українського зерна на нашій території збільшиться», – заявив Гєчов.

Міністр зазначив, що його відомство чекає на доповідь про юридичну складову заборон, які ввели інші країни ЄС. Крім того, у вівторок, 18 квітня, питання обговорять із президентом Болгарії Руменом Радєвим.

Нагадаємо, у суботу, 15 квітня, уряд Польщі заборонив ввезення в країну українського зерна, а також велику кількість інших продуктів. Після поляків Угорщина також тимчасово заборонила імпорт зернових, олійних культур та інших сільськогосподарських продуктів.

У ЄС уже відреагували на рішення Польщі та Угорщини заборонити імпорт українського зерна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: