Україна і Польща наступного тижня підпишуть угоду про транзит зерна

Читать на русском
Міністри сільського господарства України і Польщі Микола Сольський і Роберт Телус підпишуть у понеділок, 17 квітня, угоду про транзит українського збіжжя.
Укрінформ

Міністри сільського господарства України і Польщі Микола Сольський і Роберт Телус підпишуть у понеділок, 17 квітня, угоду про транзит українського збіжжя.

Про це повідомив міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Роберт Телус.

Як змінювалася вартість експорту української аграрної продукції до ЄвросоюзуВартість експорту сільгосппродукції з України до Євросоюзу до та після запровадження пільгового режиму – на інфографіці.

Міністри сільського господарства України та Польщі зустрінуться на території Польщі 17 квітня для підписання угоди щодо подальшого експорту українського зерна, що спричиняє значне невдоволення польських фермерів.

Телус зазначив, що з українською стороною узгодили відповідні деталі угоди, зокрема українське збіжжя не потраплятиме на польський ринок, не розвантажуватиметься на території країни.

«Рішення було ухвалене ще на зустрічі на кордоні у Дорогуську, зараз ми лише фіналізуємо це», – додав міністр.

Нагадаємо, 7 квітня у Румунії фермери протестували по всій країні та вимагали підвищення компенсацій від ЄС через імпорт зерна з України, що призвів до зниження цін на їхню продукцію.

Того ж дня на прикордонному переході у Дорогуську міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус зустрівся з українським колегою Миколою Сольським, щоб обговорити проблему потрапляння українського зерна до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: