Витіснення російського флоту з Чорного моря вже розпочато – Гуменюк

Читать на русском
Розширенню угруповання рф в Чорному морі заважають два чинники: кораблі НАТО та активність ЗСУ. При цьому Сили оборони прагнуть і повністю анулювати панування Чорноморського флоту росії.

Збройні сили України працюють над тим, щоби в акваторії Чорного моря не залишилося жодного російського військового корабля.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що розширенню угруповання рф в Чорному морі заважають два фактори: кораблі НАТО та активність ЗСУ. При цьому Сили оборони прагнуть не просто перешкодити діям росії в регіоні, а й повністю анулювати панування Чорноморського флоту рф.

«Якщо згадати географію, то можна зрозуміти, що у Чорному морі активно діють кораблі НАТО – Туреччини та Румунії. При цьому ми розуміємо, що на цьому етапі підключення Альянсу неможливе.

Проте витіснення росії з Чорного моря вже розпочато, причому досить влучно. Взяти хоча б той самий крейсер «Москва», який уже переведений у підводне становище. Подальша робота українських військових спрямована на те, щоб їхнє панування у Чорному морі було анульовано», – заявила Гуменюк.

Нагадаємо, станом на 15 квітня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебували 12 російських кораблів. Серед них – два підводні ракетоносії, споряджені вісьмома ракетами типу «Калібр».

Раніше міністр оборони Олексій Резніков розповів, яку ланцюгову реакцію запустило знищення крейсера «Москва».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: