ФСБ оцінює втрати росії на війні у 110 тисяч убитими та пораненими – NYT

Читать на русском
ФСБ звинуватила російське Міноборони у приховуванні втрат на війні проти України, йдеться у секретних документах Пентагону.
regnum.ru

Федеральна служба безпеки рф оцінює втрати російської армії на війні проти України в 110 тисяч осіб убитими та пораненими.

Про це, як пише The New York Times, йдеться в документах Пентагону, що злили в мережу. Оцінку російської спецслужби вдалося дізнатися швидше за все завдяки перехопленням електронних повідомлень.

США вважають, що війна в Україні затягнеться до 2024 року і переможців у ній не буде – WPПереговорів між Україною та рф цього року не буде, а війна триватиме до 2024-го – так вважають у США, випливає із секретних документів Пентагону. При цьому в США не чекають на перемогу жодної зі сторін.

Як пише видання, з документа можна дізнатися про ворожнечу між російським урядом та ФСБ через підрахунок убитих та поранених на війні проти України.

Так, за інформацією американської розвідки, Федеральна служба безпеки звинувачувала Міністерство оборони рф у прихованні відомостей про втрати в Україні. Висновок підкреслює «небажання військових повідомляти погані новини по ланцюжку командування».

Сама ФСБ оцінює втрати у 110 тисяч убитих та поранених військових. А оцінка Міноборони (цифри в документах немає, але востаннє Сергій Шойгу говорив про 5937 убитих), на думку спецслужби, не включає військових із Росгвардії, найманців та «кадировців».

У документах також йдеться про те, що володимир путін у лютому особисто намагався врегулювати конфлікт через дефіцит боєприпасів між засновником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним та міністром оборони Шойгу.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, на сьогоднішній день втрати російської армії становлять 180 тисяч 590 осіб.

Згідно з останніми оцінками західних розвідувальних спільнот, оприлюднених наприкінці березня, втрати росії на війні вже становлять понад 220 тисяч убитих та поранених.

В американському Центрі стратегічних та міжнародних досліджень констатували, що втрати рф за рік повномасштабної війни перевищують її сумарні втрати у всіх збройних конфліктах, у яких брали участь радянська та російська армії з 1945 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: