Зеленський запровадив нове професійне свято у день затоплення «Москви»

Читать на русском
Сьогодні ж відбувся перший захід з нагоди затвердженого свята – у Маріїнському палаці Зеленський вручив працівникам ОПК державні нагороди.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення Дня працівника оборонно-промислового комплексу.

Про це глава держави розповів у своєму Telegram-каналі.

Свято щорічно відзначатиметься 13 квітня. День обраний неспроста – саме 13 квітня 2022 року українські військові потопили флагмана Чорноморського флоту рф крейсер «Москва». Удар по кораблю було завдано ракетою «Нептун» українського виробництва.

«Те, що Україна вистояла, те, що Україна може боротися і звільняти свою землю, те, що Україна впевнена у своєму майбутньому, багато в чому ґрунтується на нашій впевненості в уміннях та талантах, розумі та стратегічному мисленні всіх, хто працює в українському оборонно- промисловому комплексі і здатний його розвивати», – наголосив президент.

Сьогодні ж відбувся перший захід із нагоди затвердженого свята – у Маріїнському палаці Зеленський вручив працівникам ОПК державні нагороди.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков розповів, яку ланцюгову реакцію запустило знищення російського крейсера.

Крім того, він повідомив, що Україна чекає слушного моменту для того, щоб завдати ще одного удару по кораблям Росії в Чорному та Азовському морях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: