Ще одна країна визнала росію державою-спонсором тероризму

Читать на русском
У четвер, 16 лютого, парламент Словаччини визнав російський режим терористичним, а рф державою-спонсором тероризму.
pixabay

У четвер, 16 лютого, парламент Словаччини визнав російський режим терористичним, а рф державою-спонсором тероризму.

Про це повідомляє Aktuality.

«Національна рада Словаччини ухвалила резолюцію, в якій засудила широкомасштабні атаки росії на цивільне населення, цивільні об'єкти та ключову енергетичну структуру», – йдеться в повідомленні.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

Зазначають, що парламент засудив російську агресію в Україні та висловив свою підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Депутати також засудили прямі та непрямі погрози росії застосувати ядерну зброю.

Цією ж резолюцією Словаччина заявила про невизнання «референдумів» у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях.

Нагадаємо, раніше парламенти Литви, Латвії, Естонії, Чехії та Польщі визнали росію та її режим терористичними. Європейський парламент також 23 листопада ухвалив резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму.

Додамо, Україна та західні партнери розробили одразу три моделі спеціального трибуналу над російськими воєнними злочинцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: