В Україні на початку року перебувало до 50 британських спецназівців – Guardian

Читать на русском
В Україні в лютому-березні знаходилися 97 спецназівців із країн НАТО, більша частина з них була з Великої Британії, випливає із злитих документів Пентагону.
Ілюстративне фотоThe Times

В Україні у лютому-березні цього року перебувало до 50 британських спецназівців. Які завдання вони виконували – неясно.

Про це повідомляє видання The Guardian із посиланням на злиті в мережу секретні документи Пентагону.

НАТО: де і з якою метою здійснюються операції та місії Північноатлантичного альянсуНАТО на сьогоднішній день здійснює місію в Косові та Іраку, місію з патрулювання повітряного простору та охорони Середземного моря. Докладніше – на інфографіці.

Видання зазначає, що британський уряд від початку війни не повідомляв про діяльність сил спеціального призначення в Україні. У Міноборони відмовилися коментувати цю інформацію.

Британський спецназ – це елітні підрозділи, які проводять операції під прикриттям, а також стеження та розвідувальні операції. У Guardian наголошують, що спецназ – це найбільш таємний підрозділ збройних сил, який не підлягає парламентському нагляду.

Загалом, згідно з документами, у лютому-березні цього року в Україні діяли 97 спецназівців країн НАТО, більшість із них були британцями. Окрім того, свої спецпідрозділи в Україні розгорнули США, Франція.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що у США розслідують витік секретних документів. У них, зокрема, йшлося про плани США та НАТО щодо нарощування можливостей української армії перед контрнаступом.

Пізніше у мережі з'явилася друга порція документів, які стосувалися України, Китаю та Близького Сходу.

У Міноборони Британії заявили, що у злитих документах є «серйозний рівень неточностей».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: