Нова порція секретних документів США опинилась у мережі – NYT

Читать на русском
У документах йдеться не лише про Україну, а й про діяльність США в Індо-Тихоокеанському регіоні, на Близькому Сході, дії для боротьби з тероризмом та суперництво з Китаєм.

У соціальних мережах з'явилася нова порція секретних документів, які, ймовірно, деталізують секрети американської національної безпеки щодо України, Близького Сходу і Китаю.

Про це повідомляє The New York Times.

У п’ятницю в соціальних мережах з’явилася нова партія секретних документів, які, схоже, детально описують секрети американської національної безпеки від України до Близького Сходу та Китаю.

Це викликало серйозне занепокоєння в Пентагоні та стривожило адміністрацію президента Джо Байдена.

Аналітики вважають, що, масштаб витоку – було отримано понад 100 документів – разом із конфіденційністю самих документів може завдати величезної шкоди. Високопоставлені співробітники розвідки назвали витік «кошмаром для так званої групи «П’яти очей»: Сполучених Штатів, Великої Британії, Австралії, Нової Зеландії та Канади, які активно діляться розвідданими.

Мік Малрой, колишній високопоставлений співробітник Пентагону, заявив, що витік секретних документів говорить про значний пролом у системі безпеки. Витік може перешкодити контрнаступу ЗСУ.

«Гвардія наступу»: які штурмові бригади сформованіУ рамках кампанії Гвардія наступу вже сформовано вісім штурмових бригад, більше – на інфографіці.

Інший неназваний аналітик назвав те, що з'явилось у мережі, «верхівкою айсберга». Так, документи, що просочилися, схоже, виходять далеко за рамки суворо засекречених матеріалів про військові плани України.

За словами аналітиків, витік документів також включає конфіденційні слайди брифінгів про Китай, Індо-Тихоокеанський військовий театр, Близький Схід і тероризм.

Напередодні NYT повідомило, що у Twitter і Telegram з'явилися засекречені військові документи, які деталізують плани США і НАТО з розбудови української армії перед запланованим контрнаступом.

Нагадаємо,радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав «псевдозливами» витік «секретних документів» про майбутній контрнаступ України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: