Омбудсмен відреагував на резонансне відео розстрілу полоненого бійця ЗСУ

Читать на русском
Лубінець зазначив, що відео вже надіслано міжнародним партнерам і колегам-омбудсменам як підтвердження чергового злочину країни-окупанта.

Російській окупаційній армії доведеться відповідати за кожен скоєний військовий злочин.

Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, коментуючи відео розстрілу беззбройного українського воїна за слова «Слава Україні».

Він зазначив, що розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, – це пряме порушення Женевських конвенцій.

«Коли у всьому світі слова «Слава Україні» викликають повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють. Дуже боляче дивитись на те, що роблять з нашими людьми окупанти. Мета України, як і всього демократичного світу, – притягнення росії до відповідальності», – заявив омбудсмен.

Він також додав, що відео вже надіслано міжнародним партнерам і колегам-омбудсменам як підтвердження чергового злочину країни-окупанта.

Обережно! Відео містить кадри насильства.

Нагадаємо, відео, на якому було знято розстріл українського військовослужбовця, поширилося в соцмережах 6 березня. При цьому поки що невідомо, коли саме і де його було знято.

Раніше в Мін'юсті розповіли, в яку суму державі обходиться утримання одного російського військовополоненого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: