Єгипет планував таємно передати росії тисячі ракет – WP

Читать на русском
Президент Єгипту планував виготовити 40 тисяч ракет для росії та доручив чиновникам тримати у таємниці виробництво і відвантаження ракет, щоб уникнути проблем із Заходом.
Президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі

Влада Єгипту мала намір таємно забезпечити росію десятками тисяч ракет.

Про це пише американське видання The Washington Post з посиланням на один із ймовірних секретних документів США, поява яких в інтернеті призвела до розслідувань з боку Вашингтона.

Президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі у лютому планував виробити 40 тисяч ракет для росії. Він доручив чиновникам тримати у таємниці виробництво і відвантаження ракет, «щоб уникнути проблем із Заходом».

Від двох днів до місяця: інтервали між російськими масованими ракетними обстріламиМасованих ракетних атак не було вже понад 30 днів. Інтервали між обстрілами рф – на інфографіці.

Офіційний представник МЗС Єгипту у відповідь на запит видання наголосив, що позиція Каїра з початку війни в Україні «заснована на невтручанні в цю кризу та зобов'язанні триматися на однаковій відстані від обох сторін».

Також у МЗС підкреслили, що Єгипет підтримує Статут ООН та міжнародне право у резолюціях Генеральної Асамблеї ООН.

Водночас, за словами представника американського уряду, «США нічого не відомо про виконання цього плану».

«Ми не бачили, щоб відбувалися поставки ракет з Єгипту до рф ракет», – сказав він.

WP наголошує, що «надання зброї росії для війни в Україні стало б потенційно вибухонебезпечним гамбітом для Єгипту. Незважаючи на поглиблення зв'язків з Москвою, ця країна залишається зацікавленою у партнерстві зі США, які щороку надають країні понад 1 мільярд доларів на допомогу в галузі безпеки».

Раніше повідомлялося, що Зеленський провів телефонну розмову із президентом Єгипту.

Також відомо, що росія розраховує на військову підтримку Ірану у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: