У Генштабі назвали кількість відбитих за добу атак окупантів

Читать на русском
Запеклі бої продовжуються за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку. Усього за добу на чотирьох напрямках було відбито 58 атак.
Фото: Генштаб

Українські військові минулої доби відбили 58 атак окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 26 авіаційних та 4 ракетних ударів, здійснив 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

У прикордонних районах Курської області противник продовжує інженерне обладнання місцевості.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Діброви.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль Бахмут, продовжуються запеклі бої. Крім того, російські війська безуспішні наступальні дії в районі на схід від населеного пункту Богданівка та біля Хромового. ЗСУ відбили понад 30 ворожих атак на вказаній ділянці фронту.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Бердичі, Авдіївки, Північного, Водяного та Мар'їнки – успіху не мав. Найзапекліші бої на вказаній ділянці фронту продовжуються за Авдіївку та Мар'їнку, де було відбито понад 20 ворожих атак.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не здійснював.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати оборонні рубежі та позиції. Здійснив обстріл понад 45 населених пунктів.

Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також було збито 6 безпілотників. Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили чотири зенітно-ракетні комплекси, 11 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та 5 станцій радіоелектронної боротьби ворога.

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков говорив, що початок контрнаступу залежить від рішення Генштабу та погоди. Орієнтовно він розпочнеться у квітні-травні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: