Тайвань вирішив не продовжувати безвіз для росіян

Читать на русском
Таїланд, Бруней, Філіппіни та росія входили до експериментальної програми тайванського МЗС, яка передбачала безвізовий режим на острів для їх громадян.
Ілюстративне фото5 канал

Тайвань вирішив не продовжувати програму безвізового в’їзду для громадян країни-агресора росії. Відповідна програма була запроваджена у 2018 році.

Про це в коментарі CNA повідомило Міністерство закордонних справ Тайваню.

Зазначається, що росія, Таїланд, Бруней та Філіппіни входили до експериментальної програми тайванського МЗС, яка передбачала безвізовий режим на острів для їх громадян.

З 2018-го програму, розраховану на 12 місяців, продовжували кожен рік, але під час останнього такого рішення було вирішено виключити росію зі списку.

Зеленський закликав не дозволити росіянам пересиджувати війну в ЄвропіГромадяни рф не повинні пересиджувати війну проти України в Європі, саме через це росіянам потрібно заборонити видавати туристичні візи.

У тайванському МЗС уточнили, що полегшення в’їзду для громадян росії мало на меті сприяти туризму й двостороннім торговельним відносинам.

Як повідомляє видання, поки що Тайвань обмежує в’їзд для всіх іноземців у зв’язку з коронавірусом, тому скористатися безвізовою програмою з 2020 року було на практиці неможливо.

Водночас, острів почав поступово пом’якшувати вимоги і вже дозволив безвізовий в’їзд для громадян 14 країн-союзників – зокрема США, Канади, Австралії та Нової Зеландії.

Варто зазначити, що дев'ять країн ЄС більше не приймають від росіян документи на туристичні візи.

Нагадаємо, що з 12 вересня Євросоюз припинив дію Угоди про спрощення візового режиму з росією. На практиці це означає збільшення візового збору з 35 до 80 євро, збільшення стандартного терміну розгляду заяви на візу з 10 до 15 днів (в окремих випадках – до 45 днів), а також збільшення кількості підтверджуючих документів.

Раніше ми повідомляли, що Естонія розриває з рф співробітництво щодо митних питань.

Естонія, Литва, Латвія та Польща запроваджують обмеження на перетин сухопутного кордону для громадян росії. Обмеження набудуть чинності в ніч на 19 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: