Сі Цзіньпін планує захопити Тайвань силою до 2027 року – ЦРУ

Читать на русском
Глава Китаю Сі Цзіньпін хоче захопити Тайвань силовими методами. Він наказав воєначальникам підготуватися зробити це до 2027 року.
Сі ЦзіньпінФото – lowyinstitute.org

Заступник директора ЦРУ Девід Коен заявив, що глава Китаю Сі Цзіньпін наказав воєначальникам підготуватися до захоплення Тайваню силовим методом до 2027 року.

Про це повідомила журналістка CNN Ана Кабрера.

«Він ще не прийняв рішення про це, але попросив своїх військових зробити це», – зазначив Коен.

Сі Цзіньпін пропустив зустріч з путіним та Ердоганом на саміті в Узбекистані: що відомо69-річний Сі Цзіньпін пропустив вечерю. Ккитайська делегація послалася на свою політику щодо COVID-19.

Водночас він наголосив, що, за оцінкою розвідки, інтересом Сі залишається отримання контролю над Тайванем невійськовими засобами.

У ЦРУ підкреслили, що у 2027 році відзначатиметься 100-річчя створення Народно-визвольної армії Китаю. Крім того, дата збігатиметься з плановим виведенням зі строю військових кораблів США.

Нагадаємо, що Збройні сили КНР приведені у бойову готовність. Це сталося після сьогоднішнього двох військових кораблів ВМС США Тайванською протокою 28 серпня.

В адміністрації президента США Джозефа Байдена планують винести на схвалення Конгресу пакет військової допомоги для Тайваню загальною вартістю близько 1,1 млрд доларів США. До нього увійдуть різні ракети та розвідувальний радар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: