ВАКС звільнив від відповідальності нардепа Волинця

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання обвинуваченого члена парламенту про закриття кримінального провадження.
Михайло Волинець

Вищий антикорупційний суд звільнив народного депутата Михайла Волинця від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності. Його обвинувачували у недостовірному декларуванні, строк давності в якому складає 2 роки.

Таке рішення 7 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання обвинуваченого Волинця Михайла Яковича про закриття кримінального провадження – задовольнити. Звільнити Волинця Михайла Яковича, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 ККУ, від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строки давності. Закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Волинця Михайла Яковича на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, справа надійшла до суду 9 грудня 2022 року, а з 30 січня 2023 року обвинувачений Волинець перебував на лікуванні. Річну декларацію подано 26 березня 2021 року, тобто строк давності сплив 26 березня 2023 року.

Нагадаємо, що 24 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця, підозрюваного в недостовірному декларуванні. Сам нардеп повідомив, що він перебуває в лікарні.

Як відомо, НАБУ та САП повідомили про підозру нардепу Волинцю у недостовірному декларуванні. Під час досудового розслідування детективи та прокурори встановили, що народний депутат не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, дані про доходи та автомобіль особи, з якою мав спільний побут, фактичні взаємні обов'язки, а також факт спільного з нею проживання. Також не задекларовано фактичне користування позашляховиком 2019 року випуску, власником якого є син підозрюваного. Загальна вартість невідображених активів становить 1,79 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: