ВАКС визнав винуватою нардепку Констанкевич і оштрафував її

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням членкині парламенту в недостовірному декларуванні.
Ірина Констанкевич

Вищий антикорупційний суд визнав винуватою в брехні в декларації народну депутатку Ірину Констанкевич. Їй призначили покаранням 44200 грн штрафу та заборонили протягом 1 року обіймати певні посади і займатися діяльністю, пов'язаною із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Таке рішення 30 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Констанкевич Ірину Мирославівну визнати винуватою у пред'явленому обвинуваченні за частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України та призначити їй покарання у вигляді 44 200 грн штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов'язані із здійсненням функцій представника влади, органу державної влади строком на 1 рік», – оголосила суддя Ольга Саландяк.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом нардепкам Ірині Констанкевич та Маргариті Шол. За версією слідства, вони не вказали орендовані квартири в Печерському районі Києва вартість 2,5 і 5 млн грн відповідно.

Як встановило НАЗК, нардепка Констанкевич не вказала у декларації квартиру в Києві, яка була в неї в оренді на підставі договорів від 29 і 31 серпня 2019 року та 30 листопада 2020 року. Сама депутат пояснила, що нібито користувалася цією квартирою періодично протягом 2020 року менше 183 днів і лише під час виконання депутатських повноважень.

Однак НАЗК це пояснення не врахувало. У Нацагентстві зазначили, що депутатка навіть отримувала компенсацію з державного бюджету за оренду цієї квартири.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: