НАБУ оголосило в розшук нардепа Волинця

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку винесли постанову про оголошення в розшук чинного члена українського парламенту.
Михайло Волинець

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця, якого підозрюють у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні № 42021000000001006 від 05.05.2021 за фактами внесення недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік загалом на майже 1,79 млн грн. Волинець Михайло Якович, 30.10.1956 року народження, підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України», – інформує відомство.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Волинцю у недостовірному декларуванні. Під час досудового розслідування детективи і прокурори встановили, що народний депутат не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, дані про доходи та автівку особи, з якою мав спільний побут, фактичні взаємні обов'язки, а також факт спільного з нею проживання. Також незадеклароване фактичне користування позашляховиком 2019 року випуску, власником якого є син підозрюваного. Загальна вартість невідображених активів становить 1,79 млн грн.

Нагадаємо, раніше САП намагалася у цивільному порядку конфіскувати майно нардепа Волинця. На думку прокурора, нардеп у 2020 році придбав трикімнатну квартиру в місті Києві за відсутності відомостей про те, звідки у нього з'явилося близько 3 млн грн. Саме такої суми йому не вистачало для купівлі, зважаючи на розмір законних доходів депутата. Проте ВАКС відмовився конфіскувати майно нардепа. Це рішення без змін залишила Апеляційна палата ВАКС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: