ВАКС відклав засідання у справі нардепа Волинця, його госпіталізували

Читать на русском
Антикорупційний суд змушений був відкласти судове засідання у справі члена парламенту, оскільки той лікується за кордоном.

Вищий антикорупційний суд відклав судове засідання за обвинуваченням народного депутата від фракції «Батьківщини» Михайла Волинця. Його госпіталізували в Німеччині.

Відповідна інформація була оприлюднена під час судового засідання, повідомляє «Слово і діло».

Головуючий суддя Сергій Мойсак зачитав клопотання від захисника нардепа Волинця. У документі вказується, що 27 січня під час перебування у відрядженні політик звернувся до лікарні в Мюнхені, де в нього виявили хворобу, яка загрожує його життю. Тому Волинця госпіталізували.

«Відкладаємо судовий розгляд до 3 лютого 11:00», – повідомив суддя.

Нагадаємо, що 24 листопада Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата від фракції «Батьківщина» Михайла Волинця, підозрюваного в недостовірному декларуванні. Сам нардеп повідомив, що він перебуває в лікарні.

Як відомо, НАБУ та САП повідомили про підозру нардепу Волинцю у недостовірному декларуванні. Під час досудового розслідування детективи та прокурори встановили, що народний депутат не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, дані про доходи та автомобіль особи, з якою мав спільний побут, фактичні взаємні обов'язки, а також факт спільного з нею проживання. Також не задекларовано фактичне користування позашляховиком 2019 року випуску, власником якого є син підозрюваного. Загальна вартість невідображених активів становить 1,79 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: