Антикорупційний суд знову продовжив арешт екснардепа Микитася

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження арешту колишнього члена парламенту.
Максим Микитась у суді

Вищий антикорупційний суд продовжив до 29 травня строк тримання під вартою колишнього народного депутата Максима Микитася, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в пропозиції неправомірної вигоди міському голові Дніпра Борису Філатову.

Таке рішення 31 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 7 лютого антикорупційний суд продовжив арешт Микитася до 7 квітня, але зменшив йому заставу зі 100 до 85 млн грн. У зв'язку з наближенням дати завершення дії арешту прокурор САП просив продовжити запобіжний захід ще на два місяці.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку тримання під вартою – задовольнити частково. Продовжити обвинуваченому Максиму Микитасю строк тримання під вартою на 60 днів у державній установі «Київський слідчий ізолятор», тобто до 29 травня 2023 року включно», – оголосив головуючий суддя Володимир Воронько.

Одночасно з цим судді визначили Микитасю альтернативу у вигляді 80 млн грн застави. У разі внесення коштів на обвинуваченого покладуть такі обов'язки: прибувати за вимогою; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з мером Дніпра Борисом Філатовим та іншими свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року НАБУ і САП затримали екснардепа Микитася за підозрою у спробі підкупити міського голову Дніпра Бориса Філатова.

За версією обвинувачення, у жовтні 2022 року екснардеп запропонував меру Дніпра неправомірну вигоду за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в місті поза конкурсом. Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера Микитась оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку. В січні 2023 року цю справу скерували до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: