У Криму зростають проукраїнські настрої – Мінреінтеграції

Читать на русском
Активісти малюють патріотичні графіті, а також поширюють антивоєнні листівки та жовті стрічки на вулицях тимчасово окупованого півострова.
Фото: RadioSvoboda.org

У тимчасово окупованому Криму активізувався партизанський рух, а представники країни-окупанта розпочали евакуацію своїх сімей та продають майно на півострові.

Про це розповіли у пресслужбі міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Ключові події в історії Криму з 1991 рокуУкраїнський Крим буде деокупований, російські загарбники будуть вигнані з української території. Основні віхи в історії українського Криму – на інфографіці

Зазначається, що на вулицях півострова суттєво збільшилася кількість патріотичних графіті, жовтих стрічок та листівок із антивоєнними закликами. Так місцеві жителі дають зрозуміти росіянам та колаборантам, що деокупація Криму не за горами.

Водночас, російська «влада» і військове командування в страху вивозять свої сім'ї та розпродують майно.

«Свій страх вони намагаються компенсувати збільшенням кількості військової техніки на півострові. Морське узбережжя поступово перетворюється на лінію оборони. Тому найімовірніше, що сезон відпочинку в Криму буде зірвано», – заявляють у Мінреінтеграції.

У міністерстві закликали мешканців по можливості повідомляти про місцезнаходження ворога або його техніку. Там нагадали, що зробити це можна за допомогою чат-боту «Ворог» чи платформи Центру національного спротиву.

Нагадаємо, щоб уберегтися від потенційної висадки українського десанту, росіяни викопали приблизно 200 км траншей уздовж узбережжя тимчасово окупованого Криму.

Раніше в РНБО анонсували нову стратегію деокупації Криму, а представник президента Зеленського на острові Таміла Ташева розповіла, яким має стати Крим після звільнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: