В ОПУ розповіли, у якому випадку Україна готова вести з росією переговори щодо Криму

Читать на русском
Україна готова вести переговори щодо Криму, якщо ЗСУ досягнуть цілей на полі бою і вийдуть на адміністративний кордон із півостровом, сказав Андрій Сибіга.
Фото: РБК-Україна

Україна готова обговорювати майбутнє Криму із росією, якщо українські війська вийдуть на кордон окупованого півострова.

Про це в інтерв'ю Financial Times сказав заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

«Якщо нам вдасться досягти наших стратегічних цілей на полі бою і коли ми опинимося на адміністративному кордоні з Кримом, ми готові відкрити дипломатичну сторінку для обговорення цього питання», – заявив Сібіга.

Він наголосив, що це не означає виключення військового шляху звільнення Криму.

Видання зазначає, що це найбільш відверта заява про зацікавленість України в переговорах з квітня минулого року. Крім того, пише FT, слова Сибіги можуть «принести полегшення» західним чиновникам, які скептично ставляться до спроможності України повернути Крим, і побоюються, що це викличе ядерну відповідь росії.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що Україна зможе за п'ять-сім місяців звільнити окупований Крим.

Раніше глава української розвідки Кирило Буданов говорив, що Україна поверне Крим комбінованим шляхом – військовою силою та дипломатією.

У листопаді президент Володимир Зеленський заявив, що підтримає деокупацію Криму невійськовим шляхом, якщо такий спосіб є.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: