Підкуп голови Фонду держмайна: ВАКС відмовився призначати повторну експертизу

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився призначити повторну експертизу стану здоров'я адвоката, якого обвинувачують у спробі підкупу.

Вищий антикорупційний суд відмовився призначали повторну експертизу стану здоров'я адвоката Миколи Топоркова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у спробі підкупу колишнього голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Таке рішення 17 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити у задоволенні клопотання обвинуваченого про проведення повторної комісійної судово-медичної експертизи у кримінальному провадженні № 52020000000000389 від 22.06.2020 за обвинуваченням (Миколи Топоркова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, спочатку суд обрав Топоркову запобіжний захід у вигляді 16 млн грн застави з обов'язками. Пізніше апеляційна палата ВАКС зменшила цю суму до 3,3 млн грн. Заставу внесли і на нього поклали обов'язки. Нещодавно Топоркову продовжили дію обов'язків.

Нагадаємо, 9 липня 2020 року НАБУ спільно зі САП викрили особу на спробі підкупу голови Фонду держмайна. За версією слідства, вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

У НАБУ уточнили, що з цим $800 тис. $200 тис. було заплановано надати за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ, а ще $600 тис. – за призначення на посади керівників двох держпідприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: