Спроба підкупу суддів Полтави: підозрюваним знову продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваним.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 травня строк дії обов'язків, покладених на трьох підозрюваних у спробі підкупу суддів Київського районного суду Полтави та Полтавського апеляційного суду.

Такі рішення 8 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора - задовольнити. Продовжити строк дії обов`язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 16 грудня 2022 року на підозрюваного (Володимира Костенка – ред.) до 8 травня 2023 року, але в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; завчасно повідомляти про кожне відлучення із Полтавської області; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними та здати на зберігання закордонні паспорти.

Крім того, суд змінив запобіжні заходи другому адвокату Олегу Бутиріну та помічнику адвоката з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання. На них поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними та здати на зберігання закордонні паспорти.

За версією слідства, громадянин звернувся до юриста, який позиціонував себе помічником адвоката, за правовою допомогою у зв'язку з притягненням до адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому стані. Проте вказаний правник замість надання юридичної допомоги схилив громадянина «вирішити» це питання із суддею Київського райсуду Полтави за «винагороду», залучивши для цього свого знайомого адвоката. Попри намагання зловмисників, їм так і не вдалось надати неправомірну вигоду, натомість суд визнав громадянина виним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП.

Тоді вказані особи пообіцяли «скасувати» це рішення в апеляційному порядку за 1800 доларів, залучивши до вчинення злочину ще одного адвоката. Після передачі другої частини коштів – 1500 дол. та проведення необхідних слідчих дій зібрано достатньо доказів для обґрунтованого повідомлення про підозру трьом особам.

Нагадаємо, ВАКС обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у справі про спробу підкупу суддів з Полтави. Пізніше суд визначив запобіжний захід ще одному підозрюваному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: