Рада позбавила мандатів Медведчука, Козака та ще трьох нардепів

Читать на русском
Рада позбавила мандатів народних депутатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Ріната Кузьміна та Андрія Аксьонова.
фото РБК-Україна

Верховна рада на засіданні у п'ятницю, 13 січня, позбавила мандатів народних депутатів України Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Рената Кузьміна та Андрія Аксьонова.

Про це повідомив нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк у Telegram.

Кого Зеленський за час президентства позбавив громадянства УкраїниКого Володимир Зеленський за час каденції позбавив громадянства України – на інфографіці. У списку Коломойський, Медведчук, Рабінович, Корбан та інші.

Він уточнив, що Медведчука, Козака, Деркача та Кузьміна позбавили мандатів через втрату українського громадянства. А Аксьонова – за власною заявою.

Железняк додав, що голосування з цього питання було складним та скандальним. Не обійшлось без блокування трибуни.

Нагадаємо, 10 січня президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства чотирьох народних депутатів: Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна.

У «Слузі народу» анонсували, що Верховна рада на найближчому засіданні позбавить мандатів чотирьох народних депутатів від заборонених партій.

21 вересня з російського полону вдалося звільнити 215 українських військових, зокрема 108 бійців полку Азов. Україна ж віддала росії підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: