Екснардепа Кузьміна заочно заарештували

Читать на русском
Суд заочно заарештував колишнього нардепа Рената Кузьміна, підозрюваного у державній зраді.
Фото: ОПЗЖ

Суд заочно заарештував колишнього народного депутата Рената Кузьміна (без альтернативи у вигляді застави). Його підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

За даними слідства, напередодні та після початку повномасштабної війни колишній депутат розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення росії до України Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер. Їх метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави», – заявили у ДБР.

Нагадаємо, 5 жовтня правоохоронці повідомили про підозру у держзраді Ренату Кузьміну.

10 січня президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства Кузьміна та ще трьох нардепів – Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача.

13 січня Верховна Рада достроково позбавили їх мандатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: