Ексміністру часів Януковича оголосили підозру в держзраді: він міг допомагати колаборантам

Читать на русском
Ймовірно, Табачник допомагав колаборантам на окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей.
фото: РБК

Міністру освіти часів Віктора Януковича Дмитру Табачнику повідомили про підозру в державній зраді через допомогу гауляйтерам окупованих частин Херсонської та Запорізької областей Володимиру Сальдо і Євгену Балицькому.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Як зазначається у тексті підозри, 1 травня він за допомогою месенджеру «Телеграм» сконтактував колаборантів окупованих територій у Херсонській та Запорізькій областях Сальдо та Балицького із заступником міністра охорони здоров’я рф Андрієм Плутиницьким для організації процесів у сфері охорони у захоплених населених пунктах. При цьому діяв як представник вищих органів влади рф.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Вже далі Табачник листувався із Сальдо для організації його зустрічі із «міністром МНС АР Крим» для вирішення питання про створення «служби з надзвичайних ситуацій», підписання «договору» про співпрацю з «Управлінням внутрішніх справ у Херсонській області» та створення служби «112».

Наприкінці липня Табачник зібрав у Сальдо і Балицького інформацію про кількість об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, медичних установ, виборчих дільниць.

«На підставі цієї інформації Табачник подав на ім’я заступника голови уряду рф доповідну записку про необхідність озброєної охорони для цих об’єктів», – йдеться у підозрі.

Також Табачник доповідав співробітнику 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби ФСБ рф про некомпетентність «керівника Запорізької ВЦА» Балицького у питаннях створення мережі аптек на окупованій території, ціноутворенні на фармацевтичну продукцію, а також неналежного зберігання вакцин та інсулінів.

Слідчий УСБУ у Вінницькій області оголосив Табачнику про підозру у державній зраді, за що йому загрожує довічне ув'язнення. Табачник був міністром освіти і науки України за часів президента Януковича, проте у 2014 році покинув Україну.

Нагадаємо, що Антикорупційний суд продовжив обов'язки нардепу Трухіну.

Напередодні у Херсоні затримали колаборанта, який «збирав голоси» для псевдореферендуму.

Також ВАКС оштрафував нардепа Шахова, до нього застосують запобіжний захід.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: