Білорусь перекинула танки до литовського кордону

Читать на русском
В ніч проти 6 квітня колони білоруської армії рушили у напрямку кордону з Литвою. Туди перекинуто щонайменше 10 танків та інша техніка.

Білоруська армія перекинула до кордону з Литвою щонайменше десять танків, а також іншу техніку.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн» у Telegram.

«На залізничну станцію Гудогай, що за 9 км від кордону з Литвою, прибув ешелон зі щонайменше 20 одиниць техніки Збройних сил Білорусі. Відомо, що серед техніки в ешелоні прибули щонайменше 10-15 танків Т-72Б/Б3, БТРи, БМП і МТ-ЛБ», – говориться у повідомленні.

За інформацією групи, техніку до кордону з Литвою перекинула 120 бригада ЗС Білорусі. Вона дислокується у районі Уруччя (Мінськ). Ешелон виїхав ввечері 5 квітня.

«Формування ешелону відбувалося протягом усього дня, 5 квітня, на станції Озерище, звідки ешелон вирушив і близько 22 години того ж дня», – сказано у повідомленні.

Зазначимо, це не вперше Білорусь стягує техніку до кордону з Литвою. Так, наприкінці лютого 2023 року чотири колони з військовою технікою висунулися у напрямку міста Ошмяни на кордоні з Литвою.

Тоді у Міноборони Білорусі заявили, що передислокація військ проводиться «у рамках контролю бойової готовності».

Крім того, наприкінці минулого року повідомлялося, що Білорусь перекидає 20 танків на полігон неподалік від кордону з Литвою.

Нагадаємо, у Білорусі знову продовжили військові навчання з країною-агресором.

Також відомо, що до Білорусі могли завезти нову партію російських ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: