ВАКС оштрафував свідка у справі про хабар колишньому слідчому СБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив прохання прокурора САП визнати неповажною причину неявки одного зі свідків.

Вищий антикорупційний суд оштрафував на 1342 грн одного зі свідків у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього старшого слідчого в особливо важливих справах управління Служби безпеки України в Одеській області Сергія Глівінського у вимаганні та одержанні 80 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 27 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора - задовольнити частково. Визнати неявку свідка такою, що здійснена без поважних причин. Накласти грошове стягнення на свідка за неявку без поважних причин за викликом суду у розмірі 0,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1342 грн», – ідеться в рішенні.

Як відомо, у 2021 році АП ВАКС збільшила заставу ексслідчому СБУ Глівінському і відправила його повторно під варту. За нього внесли заставу і він вийшов із СІЗО під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Одеси без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, 11 серпня 2021 року САП скерувала до суду справу ексслідчого СБУ Сергія Глівінського. За даними слідства, старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБУ, в межах розслідування кримінального провадження за підозрою громадянина США, вимагав та одержав від останнього неправомірну вигоду в особливо великому розмірі за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом'якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: