Хабар слідчому СБУ: апеляція ВАКС збільшила заставу підозрюваному

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і частково задовольнила скаргу прокурора САП на розмір застави, визначеної підозрюваному.
апеляційна палата ВАКСфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заарештувала і збільшила заставу колишньому старшому слідчому в особливо важливих справах управління Служби безпеки України в Одеській області Сергію Глівінському, якого НАБУ і САП підозрюють у вимаганні та одержанні 80 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 10 червня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомили «Слово і діло» в САП.

За словами співрозмовника, підозрюваному збільшили заставу до 1,5 млн грн і взяли під варту в залі суду. Раніше слідчий суддя антикорупційного суду заарештував Глівінського з альтернативою 340 500 грн застави. За нього ці кошти внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки. Пізніше, САП оскаржила такий розмір застави до АП ВАКС.

Нагадаємо, 3 червня НАБУ і САП повідомили ексслідчому СБУ про підозру. За даними слідства, старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу Управління СБУ, в межах розслідування кримінального провадження за підозрою громадянина США, вимагав та одержав від останнього неправомірну вигоду в особливо великому розмірі за вчинення процесуальних та слідчих дій, що вплинули на пом'якшення запобіжного заходу, скасування арешту майна та банківських рахунків іноземця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: