ВАКС оштрафував свідків у справі судді Госпсуду Сумщини

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про штраф для свідків і примусовий привід.
Олександр Коваленко

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро здійснити примусовий привід свідка у справі за обвинуваченням судді Господарського суду Сумської області Олександра Коваленка в одержанні неправомірної вигоди. Його та ще одного свідка оштрафували.

Таке рішення 28 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити частково. Накласти на свідка (особа №8) грошове стягнення за не прибуття без поважних причин за викликом у судові засідання 14.02.2023 та 28.02.2023 та за неповідомлення про причини свого неприбуття - у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 5 368 грн. Накласти на свідка (особа №9) грошове стягнення за не прибуття без поважних причин за викликом у судові засідання 14.02.2023 та 28.02.2023 та за неповідомлення про причини свого неприбуття - у розмірі 2 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 5 368 грн. Здійснити привід свідка (особа №9) у судове засідання, яке відбудеться 25.04.2023 об 11:00», – йдеться в рішенні.

Як встановлено детективами НАБУ, суддя вимагав від місцевого бізнесмена неправомірну вигоду в сумі 26,6 тисячі доларів за «вирішення» земельного спору в господарській справі.

Кримінальним кодексом України за скоєння вказаного особливо тяжкого корупційного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років, із конфіскацією майна.

Нагадаємо, в липні 2018 року НАБУ завершило розслідування справи про хабар судді Коваленку. Також детектив просив суд обмежити судді і адвокату ознайомлення зі справою. Пізніше САП направила до суду справу про хабар Коваленку. Восени 2019 року справу передали до ВАКС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: