Зведення Генштабу: найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку

Читать на русском
ЗСУ відбили більше 60 атак окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.
facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові минулої доби відбили більше 60 атак окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар'їнка.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

За добу російські війська завдали 3 ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснили 51 обстріл із реактивних систем залпового вогню.

«Гвардія наступу»: які штурмові бригади сформованіУ рамках кампанії Гвардія наступу вже сформовано вісім штурмових бригад, більше – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено. Окупанти обстріляли майже два десятки населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районах Невського та Серебрянського лісництва.

Росіяни продовжують штурмувати Бахмут. Також на Бахмутському напрямку противник вів невдалі наступальні дії в районі населених пунктів Богданівка та Іванівське. Підрозділи сил оборони відбили близько 20 атак противника на вказаній ділянці фронту.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Авдіївки та Мар'їнки Донецької області – успіху не мав. Лише біля Мар'їнки здійснив понад 25 безуспішних атак.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не здійснював.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти нарощують у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції. Обстріляли понад 35 населених пунктів.

У той же час, наші захисники знищили російський вертоліт Ка-52 і 2 БпЛА типу Орлан і Supercam. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 пункти управління, 3 склади боєприпасів, 3 позиції засобів протиповітряної оборони та 4 станції радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський розповів, як діятимуть ЗСУ у разі загрози оточення Бахмута.

3 квітня у ЗСУ спростували заяву засновника ПВК «Вагнер» Пригожина про підняття російського прапора над зруйнованою будівлею адміністрації міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: