«Укренерго» попередило про можливі відключення світла в одній з областей

Читать на русском
Це пов'язано зі збільшенням навантаження на працююче обладнання, яке зазнало пошкоджень під час атак країни-терориста, та зменшенням генерації з відновлюваних джерел.
Фото: РБК-Україна

У середу, 5 квітня, в Житомирській області можливі тимчасові обмеження споживання електроенергії.

Про це йдеться у повідомленні, опублікованому у Telegram-каналі НЕК «Укренерго».

В «Укренерго» назвали чотири фактори, від яких залежить підготовка енергосистеми до майбутньої зимиПідготовка енергосистеми до майбутньої зими залежить від чотирьох факторів. В Укренерго розповіли, як готуватимуться до можливих атак рф.

Відключення можуть бути застосовані у зв'язку з двома факторами: збільшенням навантаження на працююче обладнання, пошкоджене під час атак рф, та зменшенням генерації з відновлюваних джерел.

В інших регіонах обмеження поки що відсутні. При цьому в «Укренерго» зазначають, що через зимові атаки на інфраструктурні об'єкти надійність живлення споживачів більшості областей України значно знижена.

«Тому просимо ощадливо споживати електроенергію, зокрема, по можливості рівномірно розподіляючи користування потужними приладами протягом доби», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 2 квітня стало відомо, що бригади «Укренерго» закінчили ремонт на енергооб'єктах центрального регіону, які постраждали від атаки росіян 9 березня. Зокрема, ремонт було здійснено на деяких об'єктах Житомирщини.

Раніше глава «Укренерго» розповів, чи варто чекати на масштабні відключення світла у весняно-літній період.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: