Велика Британія заблокувала виступ в Радбезі ООН уповноваженої з прав дитини рф

Читать на русском
Російська делегація, яка у квітні головує в Раді Безпеки, заявила, що Марія Львова-Бєлова візьме участь онлайн. Для цього всі 15 членів Радбезу мають погодитися на віртуальну участь запрошених спікерів.
Марія Львова-Бєловафото: ВВС

Велика Британія заблокувала онлайн-участь на засіданні Ради Безпеки ООН уповноваженої з прав дитини рф Марії Львової-Бєлової, яку Міжнародний кримінальний суд оголосив у розшук разом із російським диктатором путіним.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Засідання Радбезу ООН має відбутися в середу, 5 квітня. Воно буде зосереджене на «евакуації дітей із зони конфлікту».

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Російська делегація, яка у квітні головує в Раді Безпеки, заявила у вівторок, що Марія Львова-Бєлова візьме участь онлайн. Для цього всі 15 членів Радбезу мають погодитися на віртуальну участь запрошених спікерів.

«Їй не можна надавати платформу ООН для поширення дезінформації. Якщо вона хоче відповісти за свої дії, вона може зробити це в Гаазі», - сказав у цьому зв’язку речник британської місії при ООН у Нью-Йорку.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента рф володимира путіна, а також уповноваженого з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Тепер їм загрожує арешт у країнах, які ратифікували Римський статут та визнають юрисдикцію суду. Це більше ніж 120 країн. Детальний список можна знайти на інфографіці «Слово і Діло».

Раніше ми повідомляли, що у Держдумі рф готується законопроєкт про заборону на території країни-агресора діяльності Міжнародного кримінального суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: