«Така реальність»: у Білому домі прокоментували майбутнє головування росії в Радбезі ООН

Читать на русском
У Білому домі заявили, що зараз немає реальних міжнародно-правових шляхів, щоб вигнати росію із Ради безпеки ООН, тому її головування там неминуче.
Фото: AP

У Білому домі заявили, що зараз немає реальних міжнародно-правових шляхів, щоб вигнати росію з Ради безпеки ООН.

Так прессекретарка Білого дому Карін Жан-П'єр прокоментувала майбутнє головування росії в Радбезі.

Терористам тут не місце: чи можна вигнати росію з ООН і як це зробитиПро те, як можна вигнати росію з ООН і чому потрібно зробити це максимально швидко – в матеріалі Слово і діло

При цьому Жан-П'єр закликала росію поводитися «професійно». «Ми очікуємо, що росія продовжить використовувати своє місце в Раді для поширення дезінформації та виправдання своїх дій в Україні», – цитує представницю Білого дому Reuters.

«На жаль, росія є постійним членом Ради Безпеки, і немає реальних міжнародно-правових шляхів, щоб змінити цю реальність. Реальність така, що члени Ради змінюються щомісяця за абеткою», – додала вона.

Нагадаємо, росія з 1 квітня тимчасово очолить Раду безпеки ООН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав це поганим жартом.

У грудні Кулеба заявив, що Україна ініціює процес, спрямований на виключення рф з Ради безпеки ООН і в цілому з організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: