Зеленський розповів, що увійде до нового пакету військової допомоги від Польщі

Читать на русском
Під час візиту до Польщі президент підписав протокол про постачання Україні польського озброєння. Крім того, сторони обговорили створення спільних підприємств із виробництва озброєнь та боєприпасів.
Фото: PremierRP

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Польщі підписав протокол про постачання Україні польського озброєння.

Про це глава держави розповів на пресконференції із польським прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким.

Дуда вручив Зеленському найвищу нагороду ПольщіВолодимира Зеленського нагороджено Орденом Білого Орла за заслуги у поглибленні відносин між Польщею та Україною, діяльність із забезпечення безпеки та захист прав людини.

За його словами, новий пакет допомоги, серед іншого, включатиме польські БТР, самохідні міномети та системи ППО.

«Узгоджено новий і дуже потрібний саме зараз нашим воїнам оборонний пакет, який захищає свободу та незалежність не лише України, Польщі, Європи – всього світу. Ми підписали документ про постачання польських БТР Rosomak, самохідних мінометів Rak, систем ППО, у тому числі дуже ефективних Piorun, МиГів та іншого озброєння, якого ми так потребуємо», – заявив Зеленський.

Крім того, президент обговорив із польською стороною створення спільних підприємств із виробництва озброєнь та боєприпасів. Він зазначив, що у цьому напрямку є «дуже предметні домовленості».

Нагадаємо, сьогодні Володимир та Олена Зеленський перебувають з офіційним візитом у Польщі. Детальніше про подорож можна дізнатися тут.

Раніше Дуда заявив, що Польща є третім партнером України щодо кількості мілітарної підтримки з початку російської агресії. Він також розповів, скільки МІГ-29 вже передали Збройним силам України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: