Зеленський прибув до Польщі (оновлено)

Читать на русском
Володимир Зеленський уже прибув із офіційним візитом до Польщі. На сьогодні заплановано його переговори з Анджеєм Дудою.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський уже прибув до Польщі з офіційним візитом.

Про це повідомляє RMF FM.

Перед парламентами яких країн Зеленський виступив за рік повномасштабної війниЗ початку повномасштабної війни Зеленський звернувся до національних парламентів майже чотирьох десятків країн, докладніше – на інфографіці.

За інформацією польського медіа, об 11 ранку Анджей Дуда офіційно зустріне Володимира Зеленського у Президентському палаці. Там пройдуть переговори двох лідерів та делегацій: обговорюватимуться військова допомога Україні, повоєнне відновлення та шлях України до Євросоюзу.

Потім відбудеться спільна конференція двох президентів. Після цього Зеленський поїде до кабінету прем’єра міністра, де пройдуть польсько-українські міжурядові консультації. За їхніми підсумками буде підписано декілька угод про співпрацю підприємців.

Увечері о 18 годині за місцевим часом очікується виступ президентів Польщі та України у дворі Королівського замку у Варшаві.

Прессекретар Зеленського підтвердив початок візиту. Президент приїхав до Варшави разом із дружиною Оленою.

«У програмі візиту Володимира Зеленського – зокрема, переговори з Президентом Анджеєм Дудою, Прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким, підписання двосторонніх документів. Глава держави зустрінеться з представниками польського бізнесу в межах українсько-польського бізнес-форуму, з маршалками Сейму та Сенату, волонтерами та рятувальниками, а також із мерами прикордонних з Україною міст. Увечері Володимир Зеленський звернеться до поляків та українців, які проживають у Польщі, з великою промовою», – повідомив Сергій Никифоров.

Нагадаємо, востаннє Зеленський та Дуда зустрічалися 10 лютого у польському Жешуві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: