Настав час конфіскувати російські активи, щоб відбудувати Україну – прем'єр Польщі

Читать на русском
Під час виступу у Німеччині прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав лідерів країн ЄС посилити тиск на росію для підтримки України.
Фото: EPA/UPG

Європа має проявити сильнішу політичну волю для підтримки України. Адже агресори повинні знати, що рано чи пізно доведеться платити за завдану ними шкоду.

Про це під час виступу в університеті Рупрехта-Карла у Німеччині сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

На думку Моравецького, майбутнє країн ЄС залежить сме від результату завершення війни в Україні.

«Настав час конфіскувати російські активи, щоб відбудувати Україну та зменшити витрати на енергоносії для європейців», – звернувся до лідерів країн ЄС Моравецький.

Він наголосив, що українці виборюють спільні європейські цінності і воюють не лише за себе, а й за свободу всієї Європи.

Нагадаємо, польський прем’єр Матеуш Моравецький заявляв, що його країна оприлюднить факти корупційного впливу росії на євродепутатів на тлі скандалу зі спробами Катару та Марокко вплинути на рішення Європарламенту.

Також прем'єр Польщі підтримав зміну процедури вступу до ЄС для України. Він наголосив, що Євросоюз має усвідомити важливість подій, що відбуваються.

Тим часом Польща продовжує зміцнювати кордон із росією та Білоруссю. Наразі там хочуть встановити електронну систему стеження.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: