Українські військові за добу відбили більше 60 атак армії рф

Читать на русском
Російські війська продовжують штурмувати Бахмут і ведуть безуспішні наступальні дії на інших напрямах.

Українські військові протягом доби відбили понад 60 атак окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Минулої доби противник завдав 3 ракетних і 47 авіаційних ударів, застосував 17 дронів-камікадзе, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявлено.

На Лиманському напрямі протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах на південь від Кремінної та на південь від Спірного.

На Бахмутському напрямку росіяни, як і раніше, штурмують Бахмут. Також окупанти вели невдалі наступальні дії в районі Богданівки Донецької області. ЗСУ протягом доби відбили близько 30 атак противника на вказаній ділянці фронту.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинове, Сєверне, Первомайське та Мар’їнка Донецької області – успіху не мав.

На Шахтарському напрямі ворог наступальних дій не вів. На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує нарощувати оборонні здібності.

Авіація сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також збито російський високоточний безпілотний БПЛА типу «КУБ». Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили 3 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили, 2 реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град» та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, видання The New York Times пише, що Україна готова до весняного контрнаступу, хоча воно стане «суворим випробуванням».

У США вважають, що Україна розпочне свій контрнаступ уже у квітні, а саме – найближчими тижнями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: