Справа Пивоварського: ексзаступнику міністра Шульмейстеру визначили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд визначив запобіжний захід колишньому заступнику керівника Мінінфраструктури у справі про зловживання.
Володимир Шульмейстер

Вищий антикорупційний суд визначив 4 млн грн застави колишньому першому заступнику міністра інфраструктури Володимиру Шульмейстеру, якого разом із ексглавою Мінінфраструктури Андрієм Пивоварським підозрюють у зловживаннях на 30 млн доларів.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У повідомленні не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Шульмейстера.

«4 квітня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід колишньому першому заступнику міністра інфраструктури України, який разом з колишнім міністром підозрюється у зловживанні владою та службовим становищем, які завдали державі понад 30 млн доларів збитків. Суд частково задовольнив клопотання та застосував до особи запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4 млн грн», – інформує САП.

Підозрюваний не пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу зобов'язаний внести кошти. Також на нього покладено такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, виїзд закордон; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід і ексміністру інфраструктури Андрію Пивоварському. За даними слідства, у липні 2015 року Пивоварський разом із першим заступником Володимиром Шульмейстером забезпечив ухвалення наказу, який дозволив приватним компаніям стягувати 50% ставки корабельного збору з суден у порту «Південний».

При цьому згідно із законом, стягнення такого збору є винятковою прерогативою Адміністрації морських портів України. Лише протягом 2017-2021 років через ці дії держбюджет недоотримав понад 30 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: