Захисна зона навколо ЗАЕС: українців попередили про новий фейк, запущений рф

Читать на русском
Пропагандистські ЗМІ почали розганяти неправдиву інформацію про те, що Україна не готова до реалізації ініціативи МАГАТЕ. При цьому реальна ситуація відрізняється від таких фейків.

Окупанти запустили фейк про те, що Україна нібито відмовилася від ідеї створення захисної зони навколо Запорізької АЕС.

Про це 12 березня розповіли у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

37 країн закликають росію повернути контроль над Запорізькою АЕС УкраїніЄвросоюз та його держави-члени ніколи не визнають спроби росії незаконно захопити Запорізьку АЕС та закликають повернути Україні контроль над станцією.

Там повідомили, що пропагандистські ЗМІ почали розганяти неправдиву інформацію про те, що Україна «не готова до реалізації ініціативи МАГАТЕ, яка б виключила атаки з території електростанції та проти неї».

При цьому реальна ситуація відрізняється від таких фейків. Україна підтримує всі зусилля міжнародної спільноти з демілітаризації захопленої Запорізької АЕС, тоді як росія продовжує систематично обстрілювати ядерний об'єкт.

«Ще в серпні 2022-го на засіданні Ради безпеки ООН закликали негайно припинити всі військові дії поблизу станції, надати місії МАГАТЕ доступ до об'єкту та створити демілітаризовану зону навколо Запорізької АЕС», – зазначили у Центрі стратегічних комунікацій.

Нагадаємо, в ніч із 8 на 9 березня Запорізька АЕС була повністю знеструмлена через обстріл російських окупантів. Це вже шостий блэкаут станції.

Згодом стало відомо, що енергетикам вдалося відновити підключення ЗАЕС до енергосистеми України.

Раніше повідомлялося, що дипломатичні переговори щодо повернення Україні ЗАЕС зайшли в глухий кут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: