У МАГАТЕ заявили про посилення бойових дій навколо Запорізької АЕС

Читать на русском
Військова активність зростає у всьому Запорізькому регіоні, тому слід вжити всіх можливих запобіжних заходів, заявив очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

У районі Запорізької атомної електростанції, тимчасово зайнятої росіянами, загострюються бойові дії.

Про це заявив Глава Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, передає The Guardian.

У середу, 29 березня, глава МАГАТЕ здійснив другий візит на ЗАЕС.

Ядерний терор: як часто росія обстрілює Запорізьку АЕСРосія з березня тероризує Україну та весь світ, обстрілюючи Запорізьку АЕС, що загрожує масштабною катастрофою. Динаміка обстрілів – на інфографіці.

«Очевидно, що у всьому регіоні військова активність посилюється. Тому необхідно вжити всіх можливих запобіжних заходів. Думаю, ні для кого не секрет, що в регіоні відбувається значне збільшення чисельності військ. Також є відкриті заяви про наступ і контрнаступ», – сказав Гроссі після огляду станції.

Гендиректор наголосив, що перебуває на станції з метою продовження переговорів щодо її захисту. Для цього знадобиться згода української та російської сторін про припинення вогню.

«Ми працювали над різними концепціями. Спочатку зосереджувалися на можливості створення чітко визначеної зони навколо станції. Зараз концепція розвивається і більше зосереджується на самому захисті та речах, яких слід уникати. Робота продовжується», – розповів Рафаель Гроссі.

Нагадаємо, 29 березня гендиректор МАГАТЕ прибув на окуповану Запорізьку АЕС.

Також 27 березня глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі прибув до Запоріжжя та разом із Зеленським оглянув Дніпровську ГЕС.

Раніше повідомлялося, що на ЗАЕС є загроза відключення від останньої резервної лінії електропередач.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: