Наступного тижня Запорізьку АЕС відвідає гендиректор МАГАТЕ

Читать на русском
Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі хоче оцінити серйозну ситуацію з ядерною безпекою на ЗАЕС і підкреслити нагальну необхідність його захисту під час війни в країні.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі наступного тижня відвідає Запорізьку атомну електростанцію, що тимчасово окупована росіянами.

Як повідомляє пресслужба МАГАТЕ, Гроссі має намір оцінити «серйозну ситуацію з безпекою» на об'єкті, який утримують російські війська.

«Я вирішив знову відвідати Запорізьку атомну електростанцію, щоб на власні очі побачити, як розвивалася ситуація з вересня, і поспілкуватися з тими, хто працює на об'єкті в цих безпрецедентних і дуже складних обставинах. Я, як і раніше, сповнений рішучості продовжувати робити все, що в моїх силах, щоб допомогти зменшити ризик ядерної аварії під час трагічної війни в Україні», – зазначив Гроссі.

Це буде другий візит Рафаеля Гроссі на ЗАЕС під час повномасштабної війни росії проти України, і перший – з моменту встановлення постійної присутності експертів МАГАТЕ на станції 1 вересня 2022 року.

Також гендиректор МАГАТЕ підкреслив, що «загрози ядерній безпеці є надто очевидними, як і необхідність діяти негайно, щоб запобігти аварії з потенційними радіологічними наслідками для здоров'я та довкілля людей в Україні та за її межами».

Нагадаємо, на ЗАЕС є загроза відключення від останньої резервної лінії електропередач.

Раніше у МАГАТЕ відреагували на чергове знеструмлення Запорізької АЕС.

Також повідомлялося, що дипломатичні переговори щодо повернення Україні ЗАЕС зайшли у глухий кут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: