Маніпуляції та «переможні новини»: Ігнат відреагував на інформацію про передачу Міг-29

Читать на русском
Передача польських та словацьких МіГ-29 дещо посилить спроможності винищувальної авіації, але не вирішить питання контрнаступу та перемоги.
Повітряні сили ЗСУ

У Повітряних силах України закликають не маніпулювати інформацією та не поширювати необґрунтовані «переможні новини» щодо передачі словацьких та польських МіГів.

Про це повідомив спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у Telegram.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

«Прохання перестати маніпулювати заголовками, робити необґрунтовані «переможні новини» із передачі словацьких та польських МіГів, завдяки чому, цитую… «вдалось укомплектувати три бригади винищувачів»… І звідки взагалі взялась цифра 72?!», - написав він.

Ігнат нагадав, що у складі Повітряних Сил є 5 винищувальних бригад, три із них мають на озброєнні МіГ-29. Передача польських та словацьких МіГ-29 дещо посилить спроможності винищувальної авіації Повітряних Сил у виконанні поточних бойових завдань, але в жодному разі не вирішить питання контрнаступу та перемоги.

«Для завоювання переваги в повітрі та перемоги нам потрібні сучасні багатоцільові літаки із широким спектром озброєння», - додав речник Повітряних сил.

Нагадаємо, раніше уряд Словаччини відправив в Україну перші винищувачі МіГ-29. Чотири літаки з раніше обіцяних Словаччиною 13 одиниць уже розпочали виконання бойових завдань в українському небі.

У понеділок, 3 квітня, стало відомо, що перші польські винищувачі МіГ-29 також знаходяться в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: