Перші польські винищувачі МіГ-29 вже знаходяться в Україні

Читать на русском
Передача нової партії винищувачів буде обговорюватися в рамках візиту до Польщі президента України Володимира Зеленського найближчим часом
МіГ-29 ВПС Польщіpicture-alliance

** Польща вже передала Україні першу партію з числа раніше обіцяних винищувачів МіГ-29. Правда, кількість відправлених Збройним силам України літаків у Варшаві на цю мить не уточнили.**

Про відправку літаків заявив керівник Офісу міжнародної політики президента Польщі Марчін Пшидач в коментарі виданню RMF FM.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

«За моєю інформацією, цей процес вже завершено, тобто передача цієї першої частини. Буде розмова, звичайно, про можливу подальшу підтримку» – повідомив він.

За словами Пшидача, ясно, що Україні буде потрібна ще допомога для захисту від російської агресії. Передача нової партії винищувачів буде обговорюватися в рамках візиту до Польщі президента України Володимира Зеленського найближчим часом.

Зазначимо, що 16 березня президент Польщі Анджей Дуда згадував, що Польща найближчими днями передасть Україні перші чотири винищувачі МіГ-29. Всього Україна повинна отримати від Польщі 33 винищувачі.

Нагадаємо, раніше уряд Словаччини відправив в Україну перші винищувачі МіГ-29. Чотири літаки з раніше обіцяних Словаччиною 13 одиниць вже розпочали виконання бойових завдань в українському небі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: