Зеленський у зверненні розповів подробиці виїзного засідання Ставки та переговорів у Чернігові

Читать на русском
За словами президента, сьогодні відбулося нове виїзне засідання Ставки – перше було у Дніпрі, а тепер – у Чернігові.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів виїзне засідання Ставки – перше було у Дніпрі, а в понеділок, 3 квітня, – у Чернігові.

Про це він розповів у вечірньому зверненні.

«Нове виїзне засідання Ставки – перше було у Дніпрі, тепер – у Чернігові. Ключові безпекові питання – на передовій, у північних регіонах і на кордоні. Доповіли командувачі напрямків – цього разу генерали Сирський і Тарнавський доповідали по захищеному звʼязку, а не особисто, із найгарячіших ділянок фронту», - зазначив глава держави.

Зокрема, обговорили ситуацію в Бахмуті, Авдіївці, Марʼїнці та всій Донеччині, Білогорівці та всій Луганщині. На Ставці були присутні Головком і керівник ГУР МО, голова Державної прикордонної служби, представники Міністерства оборони.

Основне зі звернення українського лідера:

  • У Чернігівській області сьогодні від ранку було багато різних заходів, переговорів. Відвідали Ягідне – звичайне невеличке село нашої Чернігівщини, яке російські звірі перетворили минулого року на один із найбільших світових прикладів знущання з людей. Російські солдати зробили в школі в Ягідному командний пункт, а у підвал школи загнали всіх жителів села. Просто як живий щит.

  • З третього до 30 березня минулого року у підвалі цієї школи окупанти утримували понад три сотні людей... Звичайна сільська школа, підвал – менш як двісті метрів. Люди старшого віку й зовсім малі діти, жінки й чоловіки... Найстаршій жінці було 93 роки, наймолодшій дитині – менш як півроку.

  • У Кремля не вийде прикритися кріслом у Радбезі ООН, газовими трубами чи будь-чим іще. Законна й справедлива відповідальність за кожен скоєний на українській землі російський злочин неодмінно буде. У трибуналі, у Міжнародному кримінальному суді, в українських судах.

  • Готуємо для історичного центру Чернігова статус Світової спадщини ЮНЕСКО. Такий самий статус, який нещодавно здобуто для історичного центру нашої Одеси. Вручив Чернігову відзнаку міста-героя, міста героїв.

  • Вже тут, у Києві, після повернення зустрівся з делегацією американських конгресменів. Подякував за незмінно потужну допомогу Америки – усіх, від президента Байдена й команди Білого дому до обох палат Конгресу та всієї системи американської сили. Зустрівся і з Майком Помпео, екс-очільником Держдепу США.

  • Дякую сьогодні особливо Данії та Норвегії за ініціативу урядів щодо передачі нашим воїнам додаткової партії артилерійських снарядів.

Нагадаємо, як повідомили у канцелярії Анджея Дуди, Зеленський 5 квітня з офіційним візитом приїде до Польщі.

Раніше Зеленський прокоментував ліквідацію російського пропагандиста Татарського в рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: