Зеленський прокоментував ліквідацію російського пропагандиста Татарського в рф

Читать на русском
Зеленський заявив, що з приводу ліквідації Татарського голова повинна боліти у росіян, український президент думає про свою країну, а не про загибель воєнного злочинця
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ліквідацію в російському Санкт-Петербурзі пропагандиста та воєнного злочинця Максима Фоміна, більш відомого, як «Владлен Татарський», у смерті якого рф звинувачує Україну.

Про це він заявив на пресконференції під час поїздки в село Ягідне Чернігівської області, повідомляє Укрінформ.

«Я не думаю про те, що відбувається в Санкт-Петербурзі чи Москві. Про це повинна думати росія. Я думаю про нашу країну» – сказав президент у відповідь на запитання журналістів.

Зеленський відвідав Ягідне з нагоди річниці звільнення населеного пункту від російських терористів. Село відоме тим, що всіх його жителів під час окупації росіяни замкнули в шкільному підвалі та люди багато днів провели в тісному приміщенні, де часто не можна було навіть нормально стояти.

2 квітня в одному з кафе російського Санкт-Петербурга стався вибух. У цей момент в закладі проходив «творчий вечір» російського пропагандиста, воєнного злочинця і «воєнкора» Максима Фоміна, більш відомого, як «Владлен Татарський». Від вибуху той загинув на місці.

У Росії негайно спробували звинуватити в його смерті Україну. А в Офісі президента заявили, що ліквідація татарського – це боротьба російських «павуків у банці», натякаючи, що пропагандиста ліквідували свої ж.

Татарський вважався людиною, близькою до воєнного злочинця, ватажка терористичного угруповання «ПВК Вагнера» Євгена Пригожина, якому, до речі, належало кафе, де підірвали пропагандиста. Останнім часом Татарський критикував російське військове керівництво і закликав його змінити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: