Зеленський у зверненні розповів про наслідки ударів рф по Костянтинівці та Сумщині

Читать на русском
Президент зазначив, що є лише один шлях зупинити російський терор та повернути безпеку всім нашим містам та громадам. І цей шлях – військова перемога України.
Фото: Офіс президента України

Держава-зло, для якої стала нормою бити з «Ураганів» по житлових будинках, запускати С-300 містами, обстрілювати звичайні села та людей, має бути розбита. У всіх сенсах цього слова.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Глава держави розповів про наслідки удару по Костянтинівці Донецької області, нанесеного сьогодні ракетами С-300 та системами залпового вогню «Ураган». В результаті обстрілу загинули шестеро людей – троє жінок та троє чоловіків. Ще 11 людей отримали поранення.

Крім того, вранці російські терористи вдарили з мінометів Конотопським районом Сумської області. Двоє загиблих. Президент висловив співчуття всім рідним та близьким загиблих як на Сумщині, так і у Костянтинівці.

«Це лише кілька прикладів із десятків ударів на добу. Є лише один шлях зупинити російський терор, повернути безпеку всім нашим містам та громадам – від Сумщини до Донбасу, Харківщини, Херсонщини, Київщини до Ялти. І цей шлях – військова перемога України. Жодного іншого шляху немає і не буде.

Рашизм має пройти через повну поразку: військову, економічну, політичну, юридичну. Перший пункт – військову. І пройде», – зазначив президент.

Головне із вечірнього звернення глави держави:

  • Подякував усім, хто наближає перемогу. Дякую нашим воїнам, які б'ються під Авдіївкою, Мар'їнкою, під Бахмутом... Особливо Бахмутом! Там сьогодні особливо спекотно! Під Білогорівкою, під Кремінною та всіма нашими містами, містечками та селами Донбасу!

  • Відзначив 77-у окрему аеромобільну бригаду, 67-у та 92-у окремі механізовані бригади, наших десантників «Вісімдесятки», 5-у окрему штурмову бригаду. Морпіхи 35-ї та 36-ї бригад, артилеристи 55-ї окремої бригади, 64-го та 66-го окремих гарматних дивізіонів 406-ї артилерійської бригади...

  • Подякував усім, хто тренує українських воїнів, бо саме на потужному тренуванні базується успішний бойовий результат.

  • Сьогодні, 2 квітня, ми відзначаємо річницю визволення нашої Київщини від рашистської армії. 2 квітня з території Київської області втік останній окупант. Буде такий день, коли ми скажемо: останній окупант втік чи вбитий на Донеччині, Луганщині, Херсонщині та на всьому нашому півдні. Вільним та знову безпечним буде і Крим. Україна поверне все своє.

  • Наступний тиждень буде особливо вагомим для нашого захисту, для нашого руху до перемоги. Вже готуємося до запланованих подій та рішень.

«Головне зараз – берегти нашу єдність, дбати про наших захисників, захисниць, допомагати один одному та державі», – підсумував президент.

Нагадаємо, напередодні глава держави прокоментував головування рф в Раді безпеки ООН.

До цього Зеленський провів телефонну розмову із французьким колегою Еммануелем Макроном. Під час розмови сторони обговорили ситуацію на фронті.

Окрім того, президент затвердив нові санкції РНБО. Зокрема, обмеження запровадили проти екс-керівника «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва та російського міністерства фінансів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: