Зеленський у зверненні прокоментував головування росії в Раді безпеки ООН

Читать на русском
Сьогодні, 1 квітня, держава-терорист почала головувати в Радбезі ООН, а вчора російська армія вбила ще одну українську дитину.
Офіс президента

Сьогодні, 1 квітня, держава-терорист почала головувати в Радбезі ООН, а вчора російська армія вбила ще одну українську дитину.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомляє у своєму відеозверненні.

Кулеба відреагував на початок головування росії в Раді безпеки ООНКулеба зазначив, що головування росії у цьому органі в той момент, коли вона веде агресивну війну, виглядає як ляпас усій міжнародній спільноті.

«Вчора російська армія вбила ще одну українську дитину – пʼятимісячного хлопчика, його звали Данило. З Авдіївки, на Донбасі, разом із батьками. Батьки поранені. Російська артилерія... Один із сотень артилерійських обстрілів, які держава-терорист здійснює щодобово. І при цьому росія головує в Радбезі ООН. Складно уявити щось таке, що більше доводить повне банкрутство таких інституцій», - зазначив він.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Підписав два укази щодо санкцій проти тих, хто працює на російську агресію. Це посадовці держави-агресора, її ВПК – сотні компаній – та колаборанти. Йдеться про більш ніж 650 нових санкційних осіб. РНБО продовжить цю роботу. І жоден із тих, хто допомагає терористам, працює на них, постачає або виробляє зброю для терору – жоден не уникне відповідальності.

  • Говорив сьогодні з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Дуже детально, годину. Про ситуацію на фронті, про нашу взаємодію політичну, про те, як ми рухаємося в реалізації української формули миру. Дякую Франції за незмінну підтримку.

  • Загалом тиждень дав низку позитивних новин для України, для нашого захисту й для захисту нормального життя всіх вільних націй.

  • У межах ОБСЄ почалася робота над першим окремим міжнародним звітом, що буде присвячений насильницькій депортації росією українських дітей та спробам асиміляції наших дітей.

  • Дякую Німеччині за нові кроки в оборонній підтримці, що були зроблені цього тижня. Дякую Хорватії за черговий пакет військової підтримки. Дякую Північній Македонії за рішення щодо гелікоптерів. Словаччині, Словенії. Дякую Канаді за фінансову підтримку, кошти вже надійшли в державний бюджет України. Дякую МВФ за нову програму для України. Програму затверджено. Обсяг – понад 15-ти мільярдів. Це допоможе нам берегти соціальну стабільність.

  • Немає такої форми терору, який ще не був би здійснений росією. І не буде такої причини, яка зупинить реформу глобальних інституцій, зокрема Радбезу ООН. Реформу, яка очевидно назріла – щоб держава-терорист і будь-яка інша держава, яка хоче бути терористом, не могла зруйнувати мир.

Нагадаємо, що Зеленський затвердив нові санкції проти Богуслаєва та низки компаній.

Напередодні у Бучу приїхали Зеленський, президентка Молдови та прем'єр-міністри Словаччини, Хорватії та Словенії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: