На Закарпатті затримали російського агента, який закликав до вбивств євреїв

Читать на русском
За даними слідства, чоловік штучно розпалював антисемітські настрої. У грудні минулого року він наніс на фасадах будівель у центрі Ужгорода написи із антисемітськими закликами.
Фото: СБУ

Правоохоронці затримали російського агента-антисеміта, який погрожував керівнику єврейської громади Закарпаття.

Про це у понеділок, 3 квітня, повідомила пресслужба Служби безпеки України.

За даними слідства, у грудні минулого року затриманий мешканець Закарпаття наніс на фасадах будівель у центрі Ужгорода написи із закликами до вбивства євреїв.

Понад 300 справ проти колаборантів вже передано до суду – очільник СБУГолова СБУ Василь Малюк озвучив, скільки справ проти колаборантів зараз розслідують в СБУ і скільки виявили так званих гауляйтерів.

Крім того, чоловік відправив лідеру єврейської громади регіону «авторську» псевдонаукову працю. У ньому він «доводив» свою ненависть до цієї національності.

Правоохоронці встановили, що до 2014 року фігурант тимчасово мешкав на території північної Осетії. Наразі СБУ вивчає зв'язки чоловіка зі спецслужбами країни-терориста.

«Під час обшуку в будинку зловмисника виявлено прокремлівську літературу, в якій російські автори вихваляють спецслужби росії. Також вилучено заплямований фарбою одяг, у якому фігурант знаходився під час нанесення антисемітських написів на будинках», – повідомили правоохоронці.

На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 ККУ (розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті).

Нагадаємо, у Краматорську СБУ викрила та затримала посібницю російських терористів. Вона допомагала ворогам коригувати ракетні удари по місту.

А в Кіровоградській області Служба безпеки України затримала колаборанта, який намагався дістати інформацію про військові аеродроми в області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: