СБУ вручила підозру колишньому наміснику Лаври митрополиту УПЦ МП Лебідю

Читать на русском
Колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу вручили підозру у суботу, 1 квітня.
Getty Image

Колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу вручили підозру у суботу, 1 квітня.

Українська православна церква московського патріархату про це повідомляє у Facebook.

У суботу, 1 квітня, працівники СБУ вручили підозру наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Вишгородському і Чорнобильському Павлу. Зокрема, його підозрюють за двома статтями, а саме у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та виправданні збройної агресії рф (ст. 436-2 ККУ).

Виселення УПЦ МП із Києво-Печерської Лаври: що відомоУПЦ МП виселяють із Києво-Печерської Лаври. Чому так сталося і на підставі яких угод УПЦ МП користувалася Лаврою – на інфографіці.

«Митрополита звинувачують у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі (ст 161 Кримінального кодексу). Мова йде про висловлювання по відношенню до «ПЦУ» і Константинопольського патріархату, сказані ним у відеозверненні «Просимо справедливості для нашої Церкви», – додали на сторінці церковників.

Також повідомляють, що в його домі нібито проводять обшуки, а на 12:00 священника викликали на допит. Після чого буде вирішуватись питання про обрання міри запобіжного заходу.

Варто відзначити, що саме Лебідь звертався із погрозами до президента Володимира Зеленського після того, як держава висунула вимогу покинути Києво-Печерську лавру представникам УПЦ МП.

Нагадаємо, 29 березня представники УПЦ МП мали залишити територію Києво-Печерської Лаври – заповідник розірвав договір оренди через порушення його умов. Попри цю вимогу, місцеві священники відмовилися йти і продовжують проводити богослужіння.

30 та 31 березня, комісія з прийому-передачі держмайна так і не змогла розпочати свою роботу у Лаврі. За фактом перешкоджання роботі було подано заяву до поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: