«Укренерго» просить не долучатись до акції «Година Землі»

Читать на русском
Українців закликають не долучатись до міжнародної акції Година Землі, адже це може нашкодити енергосистемі.
barnews.city

Українців закликають не долучатись до міжнародної акції «Година Землі», адже це може нашкодити енергосистемі.

Про це повідомляє «Укренерго» у Facebook.

Акцію «Година землі» проводять щороку у передостанню суботу березня. Вона передбачає вимкнення світла та електричних пристроїв на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем на Землі.

Проте енергетики зауважують, що ініціатива лише додає роботи диспетчерам та не є корисною.

«Друзі, будь ласка, не ведіться на заклики долучитися до «Години Землі» і в певний час масово вимкнути світло – це не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, зате може дуже нашкодити енергосистемі», – йдеться у повідомленні.

В повідомленні додають, що кількість виробленої електроенергії в кожен момент часу має відповідати кількості спожитої. Одночасне вимкнення світла – це короткочасне зниження споживання. Якщо цю акцію підтримає багато людей, особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність, відключаючи працюючі енергоблоки.

«Це погано навіть в мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів рф. Різке виключення, а потім включення – коли «Година Землі» завершиться – це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми», – зазначають в «Укренерго».

Нагадаємо, Кабінет міністрів виділив із резервного фонду держбюджету 5 мільйонів гривень на реалізацію проєкту з будівництва та ремонту енергетичної інфраструктури. Зазначали, що українську енергетику відновлюватимуть за принципом build back better (будувати краще, ніж раніше).

Раніше писали, що Україна пройшла найважчий період опалювального сезону 2022-2023 та витримала безперервний енергетичний терор росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: